Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 18:14 - Драматичните турски сериали
Автор: marina13 Категория: Новини   
Прочетен: Коментари: Гласове:
1



  В България сме гледали доста турски сериали, чийто истории са изключително драматични. Има сериали, които започват хубаво с добро начало, но свършват трагично - със смърт на някой от главните герои. Други пък започват драматично, но приключват щастливо, с щастлива развръзка, където обикновено главните герои намират своето щастие след изминатия път, пълен с препятстия.
Има и такива, които започват щастливо и приключват щастливо, но в повечето случаи те съдържат комедийни моменти. Актьорите създават толкова добре сцената, че ни карат да повярваме в нея, карат ни да мислим, че е реална, въпреки да знаем, че тя е само във сериала. Карат ни да повярваме, че наистина пред нас се е случила смърт, или наистина ставаме живи свидетели на една невъзможна любов. Всъщност за да им се получи сцената, актьорите си представят, че това наистина се е случило и определено им се получава.
     За това драматичните турски сериали са гледани и имат своята вярна аудитория така, както всички други сериали. Някой актьори ни стават любими, но други не. Идеята ми да напиша тази статия дойде, докато един ден гледах няколко драматични момента от няколко сериала. Докато четях историите им, докато слушах музиката им, докато гледах фрагманите им...
    Драматичните турски сериали в България са толкова много, че понякога не можем да забравим един сериал, който вече сме гледали, или не можем да спрем да питаме за някой, който все още не е стартирал. Но няма да се отнасям повече, нека видим някой от излъчените в България драматични турски сериали.

    За пръв път у нас видяхме турски сериал и това беше "1001 нощ" ("Binbir Gece") - Сериал, който беше изпълнен с драма и ни разказваше за една любов между Шехерезада (Безгюзар Корел) и Онур (Халит Ергенч). Това е сериал, който започна драматично - от разболяването от левкимия на Каан, до първата нощ между Шехерезада и Онур, от където всъщност започна всичко. Любовта им премина през куп препятствия и завърши щастливо. Това беше една невероятна приказка, повтаряна няколкократно и дори след нейния финал, тя винаги ще бъде в спомените ни. От този сериал започна всичко...
   Друг сериал, който започна драматично и свърши щастливо е "Перла" ("Gьmьş "). Започна драматично - от смъртта на Нихан, до сватбата на Инджи (Сонгюл Йоден) и Мехмед (Къванч Татлъту). Преминавайки през няколко трудни момента, любовта им успя да пребори злото и завърши хубаво. Но тази история трябва да има продължение, в което да видим как ще премине любовта между дъщерята на Орхан и Накие - Инджи и сина на Мехмед и Нихан - Мехмед младши. Този сериал съдържаше точно 100 оригинални епизода и беше повтарян около три пъти. "Пепел от рози" ("Fatmagьlьn Suзu Ne") също беше сериал изпълнен с изключително много драма. Той започна драматично, но приключи щастливо, също както първите два изброени сериала. Започна драматично - от изнасилването на Фатмагюл (Берен Саат), до сватбата на Керим (Енгин Акюрек) и Фатмагюл, която беше нежелана. Но драмата във филма беше там, че виждахме борбата на едно младо и невинно момиче, което искаше възмездие за изнасилвачите си, бореше се за отмъщение и накрая победи. Сериал с щастлива развръзка, с любовта между Фатмагюл и Керим преборила лъжите и изпитанията. Всички си получиха заслуженото и това беше сериал, в който доброто побеждава злото така, както е и в приказките. 
       Драматичните турски сериали имат и друга страна - започват хубаво, но свършват трагично. Такъв е един от най-гледаните турски сериали у нас "Двама завинаги" ("Menekşe ile Halil"), който започна щастливо - от хубавите взаимоотношения между Менекше (Седеф Авджъ) и Халил (Къванч Татлъату), до женитбата насила между Менекше и Мустафа (Хасан Кючюкчетин) и приключи трагично със смъртта на Халил убит от Мустафа. Сериалът проследи любовната история между Менкше и Халил, която не успя да намери покой, но въпреки раздели един от друг, те  ще бъдат двама завинаги. "Забраненият плод" ("Aşk-ı Memnu") също беше сериал с хубаво начало, но трагичен край. Започна щастливо с завръщането на Бехлюл (Къванч Татлъту), женитбата между Бихтер (Берен Саат) и Аднан (Селчук Йонтем), продължи със страстната любов между Бихтер и Бехлюл и завърши драматично - със самоубийството на Бихтер пред очите на любимия си Бехлюл. Това беше история за забранената любов между двама млади, прикривана дълго време. Друг сериал с хубаво начало, но трагичен финал беше "Листопад" ("Yaprak Dцkьmь") - един наистина драматичен турски сериал. През целия филм имахме едни огромни драматични моменти, които показваха как едно семейство се разпада за листопад. Сериалът започна щастливо - от преместването на семейство Текин в Истанбул и приемането на Неджля (Фахрие Евджен) в университета, до появата на злата снаха Ферхунде (Дениз Чакър), която през целия филм правеше злини, но в края я видяхме и като добра. Приключи трагично със смъртта на Али Ръза (Халил Ергюн) сред розите и пътят на семейството без него. Всъщност този сериал трябва да има продължение, в което да видим какво се случва по-нататък със семейството, с което всички ние заедно изминахме пътя. Финалът на "Листопад" ("Yaprak Dцkьmь") се превърна в най-гледания финал на турски сериал у нас и най-гледания епизод на турската поредица, като събра пред екран близо 1,8 млн.зрители. Турският сериал беше повтарян три или четири пъти. 
    Драматичните турски сериали не остават незабелязани. Има зрители, които харесват сериалите започващи щастливо и приключващи щастливо. "Мечтатели" ("Kavak Yelleri") е един от тях, изпълнен с много драма, започващ весело - от появата на Мине (Аслъ Енвер), силната любов между Аслъ (Пелин Карахан) и Дениз (Инбрахим Киндерджи), до смешните и забавни за всички сцени на Ефе (Даахан Кюлегеч). Продължава забавно и весело, до моментът на смъртта на Ефе в средата на сериала. "Мечтатели" ("Kavak Yelleri") приключи щастливо със събирането на четиримата приятели Аслъ, Дениз, Мине и Гювен (Сарп Апак) отново заедно. Този сериал се превърна е една от най-обичаните тинейджърски поредици в България. "Огнено сърце" ("Gцnьlзelen") също е сериал, който беше драматичен, който започна щастливо и приключи щастливо, като остави забавни спомени от сюжета си. Започна щастливо от запознанството между Хасрет (Туба Бююкюстюн) и Мурат (Джансел Елчин), продължи с драми и пълни комедийни сцени и приключи отново щастливо с заминаването на Хасрет.
        В България проследихме драматични турски сериали започващи драматично и приключващи драматично. Такъв е "Езел" ("Ezel") - сериал, който наистина ни накара да следим всеки следващ епизод, който ни държеше в напрежение какво ще се случи и ни показваше изключително драматични събития. Това е сериал, който беше различен от другите и се различваше от своята история и своят вид. Той започна драматично - от появяването на Езел (Кенан Имирзалъолу), започването на дълго чаканото отмъщение, спомените му от миналото и тежката съдба на майка му, която беше показвана по много силен начин. Имаше разтърсващ финал, пълен с драма, в който главните герои Езел и Ейшан (Джансу Дере) умират. За съжаление, "Езел" ("Ezel") нямаше рейтинга, който заслужаваше, а трябваше да го има, защото наистина беше хубав и различен.

     Драматичните турски сериали са много. Тепърва предстои да видим още, в които също ще се влюбим. От изброените тук, кои най-много ви харесват? Кои бихте искали да видите отново? И кои от неизлъчените у нас драматични турски сериали очаквате най-много?



Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marina13
Категория: Новини
Прочетен: 234971
Постинги: 156
Коментари: 2
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930