Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 19:50 - Летният телевизионен сезон тази година - последни напъни за "Времето лети", НоваТВ вади силните си козове
Автор: marina13 Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
1



 Тази година, ние зрителите на българските телевизии наблюдаваме един доста различен летен телевизионен сезон, в който няма еднообразни продукции по националните телевизии.

Някои "избързаха" с летните поредици, слагайки сезонни финали на доказалите се през пролетния телевизионен сезон продукции и така направиха грешка, но по-късно решиха да я оправят.

Сред тези "някои" е най-гледаната медия у нас. Именно БТВ обяви сезонен финал на най-рейтинговия си сериал за тази година "Огледален свят" в края на миналия месец и го замени с неуспешния в България "Времето лети". Всъщност с "Времето лети" се получи един истински куриоз. Това е най-скъпият турски сериал за prime-time-а, закупуван от БТВ, но и най-нискорейтинговият. Причината навярно е известна на всички и тя е, че стартът се състоя в разгара на миналото лято, когато повечето хора не гледат телевизия вечер."Времето лети" загуби огромна част от аудиторията си и заради многото паузи, дължащи се на ниския рейтинг, разбира се. Дори по БТВ Лейди сагата не провървя и беше заменена с хитова латиноамериканска новела.

И поредният "сезон" на "Времето лети" не провървя и само няколко седмици след старта му БТВ обяви неговия финал и уточни, че от 1 юли се завръща спрелият едва преди месец "Огледален свят", който със сигурност ще задържи публиката пред екран, дори и лятото, защото има вярна аудитория, проследила началото му, което се състоя в началото на зимата. Според мен това беше последният опит на БТВ да докаже този сериал като prime-time-ов хит.

Другият сериал за летния prime-time на БТВ е продължението на култовия "Далас", който в момента няма нито нисък, нито висок рейтинг...

За разлика от БТВ, която подготви най-големия си провал за юнския prime-time НоваТВ извади най-големия си коз, а именно кулинарното шоу "Черешката на тортата", доказало се през годините. През 2011 това шоу надмина по рейтинг БТВ през летните вечери.

Другото решение на НоваТВ за лятна продукция не беше нито лошо, нито добро, но повече може да се каже, че е добро - втори сезон на "Отмъщението". Сагата за Емили Торн имаше голяма реклама през зимата, но не постигна очаквания рейтинг. Въпреки това си заслужава летния праймтайм.

Третата по гледаемост у нас телевизия, наложилата се през последните месеци ТВ7 завъртя новите епизоди на "премиерната" историческа мегапродукция "Великолепният век", която в началото носеше огромен успех, но после не съвсем... Защо премиерната е в кавички? Защото десетки хиляди зрители следят сериала преведен със субтитри в интернет, където са излезли всички излъчени в Турция епизоди от поредицата, а ТВ7 още държи зрителите в средата на втория сезон.

Това е летният телевизионен сезон на най-гледаните медии у нас. Вие драги читатели, какво гледате в летните вечери?



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marina13
Категория: Новини
Прочетен: 235813
Постинги: 156
Коментари: 2
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930